Over Saskia Bosman

Saskia Bosman is bioloog en is vanuit haar biologiestudie aan de Universiteit Utrecht gespecialiseerd in medische biologie. De studie bevatte ook veel biofysica en celbiologie.

Ze is in 1993 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op de thermische effecten van laserlicht op weefsel, in het kader van medische toepassingen van lasers.

De afgelopen 17 jaar is ze gespecialiseerd geraakt in de landbouwbiologie en met name bodemecologie. Dit is ontstaan vanuit haar onderzoeksactiviteiten met biofotonenmetingen sinds 2004 bij het onderzoeksbureau Meluna Research (https://www.melunaresearch.nl/) en meer meetmethoden die gebruik maken van licht en microscopie bij het onderzoeksbureau ViaLight BV (2011-2015) in Amersfoort/Almere (http://www.vialight.nl/).

Deze veelzijdige achtergrond maakt haar tot een onderzoeker die de verschillende aspecten van een multidisciplinair onderzoek met elkaar kan verbinden, evenals verschillende soorten metingen en analyses. Daarbij heeft zij ook de kwaliteiten om zulk divers onderzoek succesvol te coördineren en te integreren tot één geheel dat toepasbaar is in de praktijk.

Geef een reactie